HALLÓ 2006. szeptember 12-én este 23-kor

ÉLETFELADATOK- ÉLETMINTÁK
RÉSZLETEK STEVE Rother könyvéből

Édesvíz kiadó

Találkoztak már olyan emberrel, aki - bár nagyon intelligens - újra és újra elköveti ugyanazokat a hibákat élete során?
Kizárólag akkor érthetjük meg az életünkben munkálkodó különleges erőket, ha az emberi tapasztalást a lélek fejlődési folyamatának tekintjük.
Sokak szerint emberi utunkat előre kijelölték - ami lényegében, az elvégzendő feladat szempontjából - így is van. Azt azonban ,hogy miképpen járjuk be, magunk döntjük el szabad akaratunkkal - mi teremtjük meg az utat.
Alapvető igazság, hogy az ismétlésekből tanulunk. Ezért életünkben ismétlődő sémák jóval több információt tárnak fel rólunk és azokról az életfeladatokról, amelyekért itt vagyunk, mint azt képzeljük. Ráadásul a minták megértése nemcsak arra hivatott, hogy megismerjük önmagunkat, hanem átfogó változást is előidéznek az életünkben. Miután megtanultunk egy bizonyos életleckét, és az energiánkat jól használjuk, akár öntudatlanul is képesek leszünk segíteni a hozzánk fordulókon. S mivel általában egy jóval magasabb cél húzódik meg viselkedési mintáink hátterében, a kötet segítségével azonosítani tudjuk e célt, s ezáltal esélyt kapunk, hogy a látszólag káros mintákat pozitív tulajdonságokká változtassuk!

AZ ÉLET HÉT SZAKASZA:

1. tervezési szakasz- megszületés előtt! - rákészülünk erre az életre, felkérünk embereket, hogy játsszák el az életünkben azokat a szerepeket, amelyekkel segíthetnek az adott időszakra kiválasztott élet feladatunkban. Erre a szakaszra legfeljebb hipnózisban emlékezhetünk.
2. Első átmenet- fogantatástól az első éven át - a legnehezebb a szülőcsatornán tett utazás - nehezebb, mint a halálnak nevezett átmenet, mivel egyedül úgy térhetünk át végtelen formánkból egy fizikai test véges formájába, ha lecsökkentjük a rezgésszintünket. A menekülés nagyon gyakori, ez rejtőzik a legtöbb vetélés mögött! Előfordul, hogy a lélek meggondolja magát-ez történik bölcsőhalál esetén. Első dolgunk, hogy energetikailag kötődünk a szüleinkhez, vagy gyámunkhoz és megindul a magasabb rezgés keresése.
3. Az első erő - kétéves kortól a tízes évek elejéig- A -szörnyű dackorszak- időszaka. Energiabélyegek ivódnak belénk, amelyek olyan belénk rögzülő energia lenyomatok, amelyek lehetnek pozitív vagy negatív tapasztalások eredményei. /érzelmi ,fizikai egyaránt/
4. Felelősség és az érettség kezdete - tízes évektől a harmincas évek végéig. KERESŐ IDŐSZAK! Gyakran lázadunk, hogy érvényre juttassuk újonnan szerezett erőnket.
5. Érettség- a negyvenes évektől a hetvenes évekig A felvilágosult KERESŐ IDŐSZAKA, amikor elkezdjük felismerni, hogy mi az igazán fontos. Érzéseink már jóval fontosabbá váltak, mint gondolataink! Újraértékelünk mindent, amiről úgy gondoljuk, hogy tudjuk.
6. Egyszerűsödés - gyermekivé válás - fizikai alakban töltött életünk befejezése! Ebben a szakaszban általában történik valami, ami segít felismerni, mi is fontos igazán. Kezdjük elengedni azokat a dolgokat, amelyek a földön tartanak bennünket. A félelem kialakulását úgy akadályozhatjuk meg, ha magunkhoz öleljük az öregedés folyamatát. Visszatérünk a gyermeki állapot ártatlanságához és egyszerűségéhez, megtapasztaljuk, hogy milyen táncolni a fátyol mindkét oldalán.
7. asszimiláció - az élettapasztalatok beolvasztása a személyiség lényegébe. Földelés. A teljes átmenetben, miután magunk mögött hagytuk a testünket, rendszerint meglátogatjuk egy- két szerettünket a földön. Frissen elhagyva testünket, könnyen összezavarodhatunk, és nem ismerjük fel, mi történt velünk. Ezt a végső szintet az -élet áttekintéseként- éljük meg, amikor áttekintjük döntéseinket és tetteink hatásait.

Mindössze két kérdés merül fel:
SZENVEDÉLYBŐL TÁNCOLTÁL?
ÖRÖMÖDBEN JÁTSZOTTÁL?

TIZENKÉT ELDŐSLEGES ÉLETFELADATUNK:

1. ELFOGADÁS - ÖNBECSÜLÉS, vagy önmagunk elfogadása. Előfordulhat, hogy áldozatnak tekintsük magunkat és annak a drámájába essünk. Hiába csinál mindent jól, a hitrendszerében az él, hogy valójában MÉLTATLAN minderre. Az elfogadás hiánya blokkolja az energiaáramlást.
2. ALKALMAZKODÁS - VÁLTOZÁS! A fizikai formánk az, amelyik gyakran ellenszegül a változásnak, ezért nehezen birkózunk meg vele. Tanuljunk meg igazodni a változáshoz és összhangba kerülni vele!
3. LÉTEZÉS - TELJESSÉG Bármit is választunk, az általában szenvedélybe, vagy mániába torkollik: evés, ivás , falak építése a szívük köré, támaszkapcsolatok kialakítása-tehát ezeken keresztül keressük a teljességet, erre fordítják energiájuk nagy részét!
4. JÓTÉKONYSÁG -HARMÓNIA Minél nagyobb a fejlettségi szintünk, annál egységtudatosabbá válunk.Az igaz jótékonyság azt jelenti, hogy tiszteljük a többi emberhez fűződő kapcsolatot és minden megnyilvánulásunkban gyakoroljuk ezt a tiszteletet. Amikor tetteinkben Tiszteljük a többi embert, mi vagyunk azok, akik felemelkednek.
5. KOMMUNIKÁCIÓ /SZÍVBŐL JÖVŐ/ - elsődlegesen a szerelmi kapcsolatokban tanulhatjuk meg! Akik erre vállalkoztak - főleg férfi alakban, mivel a férfiaknak jelent nagyobb nehézséget kifejezni az érzelmeiket!!! - már kisgyermek korban komoly gondjaik vannak a beszéddel ! / beszédhiba, vagy nehezen tanul meg beszélni!/ Nem könnyű megtanulni, hogy mindig azt mondjuk, amit érzünk!
6. ALKOTÁS /ERŐMEGTARTÁS/ -SAJÁT ERŐ KIFEJEZÉSE Azok, akik ezen az életfeladaton dolgoznak - különböző helyzetekben találhatják magukat. Pld. Egy remek titkárnő, aki a project minden fontos munkáját elvégzi, mégis a főnöke aratja le a babérokat. Vagy egy alkotó, aki mesterműveket alkot, mégsem képes megélhetését megteremteni. Ha megtaláljuk a módját, hogy nagyobb személyes felelősséget vállaljunk, azzal fokozzuk az egyéni személyes erő érzetét , így segítjük a másikat az alkotás életfeladatának irányításában.
7. KÖRÜLHATÁROLÁS /A SAJÁT ENERGIA KÖZÉPPONTBA ÁLLÍTÁSA/ - az egyéniség kifejezése a határokon túl. Óriási különbség van aközött, hogy valaki önző, vagy az első helyre teszi magát és megtanulja meghatározni saját hatásait, hol végződik a saját energiamezője és hol kezdődik a másiké. Ha ezt megtanulják, képesek gyógyítani is!
8. INTEGRITÁS - HARMÓNIA AZ ÉN-NEL! Az integritás négy vibrációs vonala magában hordozza az alábbi energetikai vonalak lényegét:
-mit beszélünk?
-hogyan tesszük?
-mit gondolunk?
-mit hiszünk? Ha egyike vagy másika nem illik a többihez, akkor a vibráció zavarossá, homályossá válik. /könnyen felfedezzük, ha valaki hazudik!!!/
9. SZERETET- ÖNMAGUNK SZERETETE Megtanulni feltétel nélkül és az első helyen szeretni önmagunkat! A szeretet mindennek az alapenergiája, melyet univerzális energiának nevezünk. Minden érzelem közül a szeretet a legerősebb, aminek ellenpárja a FÉLELEM! Ezért van az, hogy aki ezen dolgozik, gyakran visszatérő jelenség az életében a félelem. Legtöbbször a magány félelme motiválja őket.
10. BIZALOM- ÖNMAGUNKBA VETETT HIT! Általában pozitív- vagy negatív katalizátorral találkozunk, amikor az apa vagy anya bátorít, vagy elnyom bennünket és ettől senkiben sem tudunk bízni többé.
11. IGAZSÁG/ SAJÁT/ - FELELŐSSÉG A korai stációban képtelenek vagyunk teljes egészében őszinték lenni magunkhoz és mindig másokhoz hasonlítjuk magunkat. Meg kell tanulni felelősséget vállalni a tetteikért, hogy ne másokban, hanem önmagukban keressék a kiindulási pontokat.
12. KEGY -HARMÓNIA MINDEN LÉTEZŐVEL Ez a legszebb életfeladat! Ebben a stációban az ember megtanulja, hogy nem a CÉL A FONTOS! Az utazás maga, ami igazán számít, illetve a KEGY, amivel megtapasztalja az utazást. Ilyenkor gyakran tesszük fel a kérdést reggelente: "-szeretem az életem, alig várom, hogy meglássam, mit hoz a mai nap?-